Kom weer tot bloei

 


Visie

Ik geloof dat ieder mens zijn/haar eigen kwaliteiten, daadkracht en oplossingen bij zich draagt. Toch is het soms moeilijk om die te ontdekken. Bij Groeien bij Groen richten we ons op de mogelijkheden en het zetten van nieuwe stappen. Daarbij is het noodzakelijk om onbewuste obstakels inzichtelijk te maken en te zoeken hoe daar mee om te gaan. Ik zou het gaaf vinden als jij je unieke 'Ik' gaat (her-)ontdekken en van daaruit weer durft te groeien en te bloeien. 


Missie
Ik wil je helpen inzicht in jezelf te krijgen, zodat je jezelf beter leert kennen, en gebruik kunt maken van je persoonlijke talenten. Soms is het gewoon heel plezierig om je gedachten hardop te kunnen uiten, en dan is het fijn als er iemand ‘meeluistert’ en kan helpen om daar lijn in te brengen. Ik wil je helpen om je kwaliteiten te ontdekken en laten ervaren wat jou energie geeft.  Zo krijg jij het vertrouwen om eigen beslissingen te nemen, om te weten waar je grenzen liggen, en die ook aan te kunnen geven.
Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid voor het leven. Ik wil je leren in je leven je eigen keuzes te maken die bij jou passen en niet voor de ander helpend moeten zijn.
Ik wil je helpen zicht te krijgen op jouw leven. ‘Hoe kan ik meer uit mijn leven halen, en verantwoording dragen voor de dingen die ik doe’.
Maar mogelijk moet je eerst herstellen als dat nodig blijkt, daarna kun je pas  weer groeien. Herstellen tot een gezond individu die zijn eigen keuzes maakt, eigen grenzen stelt of dat relaties weer hersteld moeten worden tot gezonde, evenwichtige relaties.
Ik coach je zonder te oordelen. Ik geef je de rust en de ruimte om je eigen gedachten te vormen, en om je eigen overtuigingen te ontdekken. 


Christelijke identiteit
Ik ben christen, en werk vanuit een christelijke levensovertuiging.
Dit houdt voor mij in, dat ik geloof dat God de mensen gemaakt heeft. Elk mens met eigen gaven en talenten. Ik geloof dat de hemelse Vader ieder mens even lief heeft maar ook dat Hij de mens een eigen verantwoordelijkheid heeft  gegeven.
Vanuit die gedachte wil ik mensen coachen om te worden wie ze zijn. Ik wil ze coachen in het ontdekken van hun talenten en hun waarde. Ik wil ze coachen in het besef dat ze vrij zijn om te denken wat ze willen, met daaraan gekoppeld dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor wat ze denken, en doen, en hiermee ook de regie over hun eigen leven houden of krijgen. Ik coach ieder die dit kan respecteren, christen en niet-christen. Ik zal mijn christelijke visie niet in de coaching uitdragen, maar werk wel vanuit deze visie. Als er behoefte is om over ‘christelijke onderwerpen’ te praten, of de christelijke visie duidelijk mee te nemen, kan en zal ik hierin dus ook van harte meewerken. Ik vind het belangrijk dat de coachee hier toestemming voor geeft.


Review

Van Reina

Het coachingstraject bij Erik Jan was erg waardevol. Erik Jan gaf mij het gevoel dat ik gehoord werd. Ik kon mijn verhaal kwijt en kreeg feedback terug, wat mij inzicht gaf in mijn eigen gedachten en handelen.


Met behulp van een werkboek doorliepen we het verleden, het heden en keken we naar de toekomt. Met vragen als 'Wie ben je', 'Wat zijn je kwaliteiten' en 'Wat zijn je doelen en je dromen', leerde ik anders naar mezelf te kijken en keuzes te maken.

Erik Jan is in zijn coaching oprecht en betrokken. Ook heeft hij een gezonde dosis humor en nuchterheid, wat alles wat minder zwaar maakt. Ik heb bewust gekozen voor een christelijke coach en ik heb dat in de coaching bij Erik Jan ook echt als meerwaarde ervaren. 

Erik Jan, bedankt voor al je steun en aanmoediging! Succes met het coachen en met je nieuwe methode.

Groetjes, Reina van der Vinne

 

 

########################

Van Nienke

In 2021 heb ik een aantal coachingsgesprekken gehad bij Erik Jan. Na een lange periode van ziek-zijn (burn-out) had ik behoefte aan een aantal gesprekken over mijn persoonlijke thema: zelfvertrouwen.Dit om meer richting te vinden in het opnieuw opbouwen van mijn leven. De veiligheid was er direct in het contact. Erik Jan is een betrokken coach met een warm karakter. Oprecht geïnteresseerd in mijn verhaal en wat ik hierin nodig had. Hij sloot goed aan bij mijn behoeften door de inhoud en opdrachten hierop aan te passen. Soms de balans zoeken in luisteren en coachen: soms volgend, soms sturend. 

 

Het delen van zijn eigen ervaringen heb ik als zeer waardevol ervaren. Eerlijk, direct, flexibel, maar bovenal steunend en bemoedigend gedurende de coaching. Een absolute aanrader als je ook op zoek bent naar iemand die een tijdje op een gelijkwaardige wijze ‘met je mee loopt’.. Hij doet dit daadkrachtig en met passie. En als het even ‘te zwaar lijkt’, lukt het Erik Jan met gepaste humor om wat luchtigheid en daarmee comfort in het gesprek te brengen. 

Erik Jan: bedankt voor de veilige en constructieve gesprekken, ik kan weer met goede moed vooruit!